Grundig

Nordisk påske

Fejr foråret i moderne nordisk stil med Grundig

Sikre den bedste påske hidtil med kombinationen af nordiske traditioner, et moderne twist og Grundig.

Begynd med brunch

Som det så ofte sker er det børnene der dikterer, hvad der skal ske i påskedagene. Det betyder dog ikke, at der ikke også er plads til voksen fornøjelser. Så efter påskeægsjagten, lav en afslappet og sofistikeret brunch med pocheret laks, ledsaget af en frisk urtemayonnaise. Et elegant alternativ og en nærende base til resten af dagens aktiviteter.

Nervøs for tilberedningen? Tilbereder du din mad på en Grundig FlexiCook eller FlexiCook kogeplade, er der ingen grund til bekymring. Hver kogezone har 18 niveauer, hvilket betyder, at du kan skifte mellem kog, simre og helt ned til en meget blid simren med absolut præcision – hvilket resulterer i et mere saftigt slutresultat.

Lav pocheret laks med stor præcision og denne lette opskrift. Kombiner følgende ingredienser i en stor gryde fyldt med 1,5 liter vand: 2 tomater, 1 selleri stilk, 1 skrællet og halveret løg, ½ skive citron og groft salt. Bring det hele i kog. Reducer kogningen til at småsimre, og lad det koge i ca. 8 minutter. Sænk forsigtigt laksen ned i vandet og reducer ned til kun at småkoge. Læg låg på gryden og kog laksen i ca. 5 minutter.

 

160201_grundig_march-content_HUB

Kreativ eftermiddag

Lav en smuk og nem borddekoration med små brune æg, grene fra baghaven, bånd og en vase.

Først skal æggene pustes. Har du ældre børn er der stor chance for, at de vil være med til denne opgave. For at puste æg skal der stikkes et hul i begge ender af ægget med en nål. Stik et sugerør i et af hullerne og blæs blommen samt æggehviden ned i en skål. Rens ægget under koldt vand efter alt massen er ude. Gentag med alle de andre æg og placer dem derefter i din Grundig GEKW 47000 B Mikrobølgeovn for at tørre skallerne. De skal have 15-30 sekunder for at tørre helt.

For at få æggene til at hænge, skæres et bånd i 30 cm stykker. Fold båndet halvt på langs og kør den foldede ende gennem bunden af ægget og ud gennem toppen, så en lige mængde bånd stikker ud af hver ende. Fastgør båndet på ægget ved at binde en knude i bunden af ægget. Arranger grenene i vasen og få dem til at stå fast med småsten i bunden af vasen. Hæng derefter æggene på grenene.

Afslut med et prisvindende måltid

Påsketraditioner er noget vi alle har og en af dem mange har er, at spise en perfekt stegt lammekølle. Gnedet med velduftende aromater og bagt indtil den er gyldenbrun på ydersiden og lækkert pink indeni.

Ingredienser:
2 kg lammekølle med ben
4 fed knuste hvidløg
4 kviste frisk rosmarin, finthakket
1.5 spsk olivenolie
1 citron juice
salt og peber

160201_grundig_march-content_Lamp_1

Slagter Tip! En lammesteg bør kun opbevares i køleskabet højst 5 dage før tilberedningen. For at bevare sin optimale friskhed, læg stegen i Super Fresh Zonen i dit Grundig Combi køleskab. Området vil holde kødet på en temperatur lige over frysepunktet, ca. 0 ° -3 ° C. Fjern lammet fra køleskabet mindst en time før tilberedning, så den opnår stuetemperatur. Forvarm ovnen til 210ºC. Skær diagonale striber nær lammebenet med en skarp kniv den ene og den anden vej. Det endelige resultat skal ligne et diamant mønster. I en skål blandes knust hvidløg med rosmarin, olivenolie, citronskal, citronsaft, salt og peber til det bliver en pasta. Gnid lammet godt med blandingen og sørg for, at få pastaen godt ind i alle hullerne skåret i lammet. Placer lammet på en rist over en bradepande. Sæt lammet i ovnen og steg i 30 minutter. Indstil derefter graderne ned til 190ºC og steg lammet i yderligere 40 minutter. Tag lammet ud af ovnen og placer det på et skærebræt, kom folie omkring og lad lammet hvile i mindst 30 minutter før udskæring. Serveres sammen ristede kartofler, couscous eller spinat salat.

Kokketip! Læg rodfrugter som gulerødder, pastinak, fennikel og løg ned til stegen for at skabe et improviseret alternativ. Når lammet er færdigt placer rodfrugterne i ovnen igen i et par minutter, indtil de er gyldne.

Hvad er din families yndlings påsketradition? Del den med os på vores Facebook-side.

Gå til toppen