Grundig

Noget nyt indenfor sejlads… og havsalt

Udforsk Norges maritime kulturarv med Grundig Sailing Cup og Sea-inspirerede opskrifter

Hvorvidt sirenesang på det åbne hav kalder på dig, eller om du er mere en landkrabbe, kan det ikke nægtes, at hjertet af den danske kultur er en Maritime en. Havet er i vores blod! Til ære for det, har Grundig indledt et ny nordisk sports samarbejde i 2016: Grundig Sailing Cup. Grundig arbejder sammen med sejlklubberne som Norges KNS, Sveriges KSSS, Finlands NJK og Danmarks KDY. Grundig Sailing Cup er ikke kun en serie af hurtige og spændende kapsejladser, det har også til formål at støtte op om J / 70 sejlads klasse.

Efter Grundigs succes med at støtte håndbold i Norge, er både brandet og KNS begejstrede for partnerskabet, der vil hjælpe med at genoplive sejling i Danmark. Her er, hvad Grundig Nordic CEO, Per-Kristian Ervik, har at sige:

“Efter at have sådan en god oplevelse med vores engagement i norsk håndbold gennem vores sponsorat af Grundig League, er det med stor glæde og spænding, at Grundig nu vil hjælpe med at etablere den hastigt voksende J / 70 sejler klasse i Norge sammen med Kongelig Norsk Seilforening. Gennem et aktivt samarbejde med KNS, vil vi styrke vores engagement i unge sejlere og bidrage til etableringen af ​​den førende J / 70 sejlbåd klasse.”

Den første konkurrence fandt sted for nyligt i Oslo (4. og 5. juni) og var en fantastisk succes. Sejlads fans var betaget af ræset og kan ikke vente til den næste konkurrence allerede d. 30. og 31. juli i Arendal. Der er “en god grund” til at. J / 70 racing er den mest spændende og hurtigst voksende sejlbåd klasse i verden! Bådene tilbyder en udfordrende oplevelse, men er også meget velegnet til den afslappede sømand, da de sejler tæt på kystlinien. Ikke alene sømanden får en stor kapløb oplevelse, tilskuerne gør også! Som KNS generalsekretær Anders Kristensen er han optimistisk med hensyn til det langsigtet samarbejde med Grundig:

“J / 70 repræsenterer vores primære fokus i bestræbelserne på at genoplive sejlads med hurtigere både og ved støtte til sejlerne i lavsæsonen. Det langsigtede samarbejde med Grundig hjælper os med, at få både og konkurrencedygtige atleter klar til træning, og har også gjort det muligt, at få etableret Grundig Sailing Cup i 2016. Nu kan alle lystsejlere, der har evnerne blive en del af denne aktive og voksende sejlads klasse. ”

Med denne viden er der kun ét spørgsmål: hvordan kan Grundig yderligere optimere din J / 70 oplevelse? Med opskrifter inspireret af havet og lavet med det bedste, det har at byde på selvfølgelig!

160802_grundig_article_01

 

160802_grundig_article_02

 

160802_grundig_article_03

Fleur de Sel karameller

Selv på en sommerdag, kan et kapsejlads være en blæsende oplevelse. Så hvorfor ikke komme forberedt med en termokande med kaffe og en sød godbid? Vi ved, at hjemmelavet slik kan være tricky at lave, da det kræver præcision, men med en Grundig kogeplade, såsom GIEI 824.470 X FlexiCook går det let. Med 19 temperaturniveauer, kan du let lave kogende sukker med de præcise temperatur.

250 ml fløde
70 g usaltet smør
1 tsk Fleur de Sel, plus ekstra til pynt
300 g flormelis
60 ml lys sirup
60 ml vand

Kom fløde, smør og Fleur de Sel i en lille gryde og bring det til at koge. Fjern gryden fra varmen efter en kort kogning. Kom en stor gryde over høj varme, rør sukker, majssirup og vand sammen, indtil sukkeret er opløst. Kog indtil blandingen får en lys gylden farve. Sænk varmen til at simre og meget omhyggeligt, hæld cremen blandingen i den store gryde. Under konstant omrøring, bring blandingen til en temperatur på 120ºC, eller indtil massen bliver fastere.

Hæld blandingen i en 20 x 20 cm bradepande med bagepapir let med en smule vegetabilsk olie. 30 minutter, drys med ekstra Fleur de Sel. Lad det køle helt af i ca. 2 timer.

Når massen er afkølet, fjernes karamellen fra bradepande ved at løfte bagepapiret. Ved hjælp af en opvarmet og meget skarp kniv, skæres karamellen i 2,5 cm firkanter. Pak hvert stykke karamel i 10 cm firkantede stykker husholdningsfilm og twist begge ender for at tætne.

Gør rent efter en klistret omgang. Grundig vaskemaskiner har en industriel kvalitets rengøring. Grundig GNU 51040 X for eksempel har en Intensiv 70 funktion, perfekt til at håndtere klistrede køkkenredskaber. Dens All-In funktion vil også få klæbrig gryder lige så rene som dine glas, hvis de er placeres på nederste hylde.

Saltet fisk

Leder du efter noget krydret og hav-inspireret mad til at stille sulten efter den store konkurrence, så prøv at bage fisk i havsalt. Selvom det lyder sjovt, er det er en gammel madlavnings metode, der bevarer både smag og fugt af dine fisk under bagningen. Lavet med kun 4 ingredienser, er det også en nem opskrift perfekt til middagsselskaber og travle weekender. Serveres med en simpel grøn salat.

1,5 kg hele fisk, såsom havaborre, havørred eller helleflynder
1 bundt frisk timian
Friskkværnet sort peber
4 æggehvider
300 g havsalt

160808_grundig_article_04

Forvarm ovnen til 200ºC. Fyld timian i fisken og drys hulrummet og udvendigt med peber. Pisk æggehviderne bløde. Fold dem i saltet. Placer 1/3 af blandingen på en bageplade beklædt med bagepapir. Læg fisken oven på blandingen og dæk helt den med de resterende æggehvider. Bag fisken i 35 minutter, eller indtil skorpen er sprød.

Knæk skorpen, fjerne fisk og kassér. Skræl huden fra fisken og spis.

Planlægger du at deltage i Grundig Sailing Cup i 2016, enten som en sømand eller tilskuer? Del dine fotos med os på Instagram (og glem ikke hashtagget #grundigsailingcup)!

Gå til toppen