Grundig

Myter om tøjvask og facts, der er værd at vide.

Du har måske vasket dit tøj helt forkert - lad os være med til at ændre det.

At vaske tøj kan være noget af et projekt. Der findes mange myter og misforståelser om, hvordan man gør det helt rigtigt, som kan forhindre dig i, at få det maksimale ud af din vaskemaskine eller tørretumbler. Gør du det forkert kan det være, at du spilder værdifuld tid, energi og penge.

Men hvordan ved du, hvad du gør forkert? Hvad virker, og hvad gør ikke? Her er vores top 3 vaske myter og facts, der vil ændre din næste vask.

Fact # 1: Beskidt tøj er mere beskidt end det ser ud

Kaffepletter og ketchup klatter er kun begyndelsen. Beskidt tøj er fyldt med jord som ikke altid ses. Det er anslået, at kun 30% af, hvad der behøves, at blive vasket er synligt. Døde hudceller, kropsolier og sved – er hvad den menneskelige krop udleder hver eneste dag. Så hvis dit tøj ser beskidt ud, er det sikkert endnu værre end det ser ud.

Myte # 1: Mere vaskemiddel = mere rent

Man skulle tro, at det var sandt, men du bør faktisk være forsigtig med, hvor meget vaskemiddel du tilfører dit vasketøj. En for stor dosis vaskemiddel er hårdt for din maskine at skylle ud, og hvis det forbliver i dit tøj, kan det føre til hudirritation. Hellere hold dig til den anbefalede mængde, uanset hvor beskidt dit tøj er.

ProDose teknologien beregner automatisk mængden af ​​vasketøj, tekstiltype og tilsmudsningsgrad, og hvor meget vaskemiddel og skyllemiddel der skal til. Alt du skal gøre er, at fylde vaskemiddel på én gang og du vil opleve et perfekt vaskeresultat de næste 20 runder.

Fact # 2: Tøj skal vaskes med vrangen ud

Nu hvor vi er bekendt med forholdet mellem kropsvæsker og dit tøj – kommer denne fact nok ikke som en stor overraskelse. Hvis snavs primært er på indersiden af ​​vores tøj, ville det være fornuftigt, at give indersiden af ​​tøjet mest eksponering for vaskemiddel. Overflade pletter vil komme af, uanset om de sidder på indersiden eller ydersiden.

Myte # 2: Alt tøj skal til rens

Nix. Er dit tøj mærket med »kun kemisk rensning« og skal en tur forbi de professionelle har du nu mulighed for selv, at få dit tøj langt mere rent ved at gøre det selv. Renserier bruger ofte ikke vand når de renser tøj. I stedet bruger de kemiske opløsningsmidler, som har en tendens til at nedbryde tekstilerne med tiden. Stol på din vaskemaskines håndvask indstillingen i stedet – den vil ofte gøre et langt bedre stykke arbejde. Intet kan helt sammenlignes med gentagelsen af opskumning og skyldning.

Fact # 3: Lynlåse og knapper lukkes før vask

Sørg for at knapper og lynlåse er lukkede, før din næste vask. Knapper og lynlåse har en tendens til at fange ting, mens de kører rundt i maskinen. Der er ikke noget som den skuffelse det er, at finde huller i sit nye tøj.

Myte # 3: Jeans bør vaskes regelmæssigt

Vaske frekvensen varierer meget fra person til person, men ifølge eksperterne, har de fleste mennesker en tendens til at vaske jeans for ofte. Jeans bør vaskes så sjældent som muligt – 2 – 4 måneder mellem hver vask er den generelle vejledning. Denim er et temmelig hårdt materiale, så af hensyn til dit sarte tøj, bør dine jeans vaskes separat

Når de er rene, vil indstillingen Jeans på din Grundig tørretumbler afslutte jobbet! Denne funktion er designet ud fra denne stoftype, men der er også special programmer til skjorter, finvask og sportstøj.

Det er det hele! Husk, tøj er ikke uvurderlige genstande – selv dit flotteste og mest sarte tøj fortjener at blive brugt.  Ved at kende vaske myterne og factsene (og bruge de bedste vaskemidler), kan dit tøj holde længere. God fornøjelse.

Gå til toppen