Grundig

Morgenmad: Det mest romantiske måltid på dagen!

Pisk et par luftige pandekager (og flødeskum) sammen med din Grundig Stavblender

Konventionel visdom dikterer, at morgenmad er det vigtigste måltid på dagen. Så når den mest romantiske dag i året falder, er det endnu vigtigere, at begynde dagen med en kærlig note! Denne opskrift på hjerteformede pandekager med dobbelt op på bær og flødeskum, er den perfekte opskrift til at gøre din kæreste blød i knæene. Og hvis du ikke har mulighed for at lave pandekagerne hjerteformede, lover vi, at smagen afspejler indsatsen og vil blive værdsat alligevel.

Hjerteformede pandekager med bær og flødeskum

Pandekager:
125 g mel
2 spsk sukker
2 tsk bagepulver
½ tsk salt
1 stort æg
230 ml mælk
2 spsk usaltet smør, smeltet
2 spsk vegetabilsk olie
125 g friske eller frosne hindbær
125 g friske eller frosne blåbær

Flødeskum:
2 spsk stødt melis
230 ml piskefløde

Mixer

Grundig FlexiCook+

Forvarm en stegepande ved medium varme. Har du en FlexiCook induktion kogeplade, skal denne ca. være på niveau 15. Hvis du har en bageplade, endnu bedre! Placer den blot på en af  FlexiCook zonerne, og varmen tilpasser og fordeler sig til størrelsen på pladen.

I en skål piskes mel, sukker, bagepulver og salt. Knæk et æg i en separat skål og pisk det let. Tilføj de tørre ingredienser sammen med mælken og det smeltede smør. Brug den lave indstilling på din Grundig HM 6280 håndmikser, til at piske de våde og tørre ingredienser sammen.

160126_grundig_stop-motion_pancakes-facebook copy

Pandekage Tip!

Det er ok, at din dej har små klumper. Tro det eller ej betyder det, at din dej ikke er blandet for meget og sikre, at du får luftige og bløde pandekager. Når panden er opvarmet, duppes et stykke køkkenrulle med vegetabilsk olie og børstes let på panden eller bagepladen. Fyld en sprøjtepose med en almindelig rund spids med dej. Sprøjt forsigtigt små hjerteformede steger ud på panden og udfyld dem derefter med mere dej. Fordel forsigtigt 1 spsk af hindbær og blåbær på hver pandekage. Når pandekagerne har bobler på toppen, vendes de og steges til de er gyldenbrune. Gentag indtil alt pandekagedejen er brugt. Hvis du vil holde de færdige pandekager varme, placer dem på en bageplade med bagepapir i en forvarmet ovn på 80 °.

For at lave flødeskum, kom sukker i en afkølet metalskål. Tilsæt piskefløde, og pisk med håndmikseren på indstilling 4, indtil der dannes en stiv top. Placer 2 til 3 pandekager på en tallerken, spred de resterende bær udover, støv med flormelis ud over og top med en klat flødeskum. Serveres på en bakke, i sengen, med en god kop kaffe, friskpresset appelsinjuice, en rød rose og et kys!

Hjerteformede godter er ikke kun begrænset til pandekager. Prøv hjerteformede hindbærboller, hjerteformede scones, eller endda hjerteformede ovnbagte kartofler! Prøv selv opskriften! Tag et billede af din Valentins dag morgenmad opskrifter og del den med os på Facebook!

 

 

FINAL

Gå til toppen