Grundig

Go ahead, get mess

Det er tid til at bage lækkerier til Santa Lucia

Den 13. december vil mange af os samles med familie og venner for at fejre Santa
Lucia. Og hvad er Santa Lucia uden brunkager? Højdepunktet for dagen må være, at bage disse søde og lækre brunkager sammen med børnene.

EcoChamp

Når det er sagt, ved vi alle, at ved bagning med børn, kan oprydningen være betydelig større end normalt. Skåle med klæbrig dej, grisede gryder og mel-dækkede skeer er del af, at disse brunkager kan laves. Men, en stor oprydning bør ikke påvirke din beslutning om, hvorvidt eller ej, der skal bages – fordi Grundig All-In-Wash gør oprydningen til en leg. Det dobbelte vandtryk i mange af vores modeller giver dig muligheden for at sætte dit bagnings grej i den nederste kurv og de mere delikate ting i den øverste. Hver skål, gryde og pande vaskes og tørres optimalt. Desuden sikrer EcoChamp teknologien, at den optimale mængde vand vil blive anvendt til din vask – 5,5 liter – en halv liter mindre end den næste mest effektive model!

151211_grundig_DISHWASHER_1240x649

Brunkager

Så uden yderligere introduktion, kom forklæderne på, træk skamlen hen så børnene kan nå køkkenbordet og begynd, at bag de lækre brunkager!

Ingredienser
250 gram smør
125 gram lys sirup
250 gram brun farin
2 tsk. potaske
1 spsk. koldt vand
3 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt nelliker
2 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt allehånde
60 revet appelsin eller syltede appelsiner
skåret i stykker
25 gram usaltet pistaciekerner
150 gram hele smuttede mandler
500 gram hvedemel

Kom smør, sirup og den brune farin i en gryde og smelt det ved middel varme på dit Grundig komfur. Når det hele er smeltet sammen tages gryden af varmen. I en stor skål blandes krydderier og hvedemel først, hvorefter appelsin, mandler og pistaciekerne kommes i.

151124_grundig_GINGERBREAD_fb-post

Potaske og vand røres sammen i en lille skål og føjes til melblandingen. Ælt det hele sammen med hænderne til du får en ensartet dej. Til denne opskrift, drop mixeren og lad børnene blande ingredienserne sammen med hænderne. En mixer gør tingene lettere, men hvis du laver kagerne med børnene er dette også en fantastisk måde at få dem involveret på. Afkøl først massen i mindre fade ved stuetemperatur i en times tid. Og placer herefter dejen på midterste hylde i dit Grundig køleskab, hvor temperaturen er mest ensartet og lad den stå til næste dag. Undgå, at lugte fra dine andre fødevarer ødelægger din dej – vores ION FRESH teknologi holder dit køleskab lugtfrit. Dagen efter kan du skære dejen i lange baner og derefter små tynde skiver. Du kan også finde dine kageudstikkere frem og lade børnene lave kagerne i sjove jule former. Læg skiverne på bagepapir og bag dem i din forvarmede Grundig ovn på 180 grader i ca. 10 minutter. Afkøl de lækre Santa Lucia lækkerier på en bagerist.

Hvad bager du med familien i løbet af december? Del dine bagte mesterværker med os på vores Facebook side.

Gå til toppen