Grundig

Food For Soul

Grundig samler verdens bedste kokke for at reducere madspild i Rio de Janeiro

Vidste du, at en tredjedel af verdens årlige fødevareproduktion ender i skraldespanden? Det er 1,3 milliarder tons mad der bliver spildt. Det er mad, der kunne brødføde 868 millioner af verdens fattige mennesker, der dagligt sulter. Faktisk er det 4 gange den mængde mad, de har brug for dagligt for et næringsfyldt liv. Der er en grund til at madspild var #2 Emnet for FNs 2030-mål for bæredygtig.

Når bevidstheden om sult i verden vokser og bekymringen om madspild stiger, kan du være sikker på, at der er en stigende interesse for, hvad der sker med mad, der spildes ved store offentlige arrangementer. For eksempel, hvor meget mad tror du det kræver, (og potentielt spildt) at holde de titusinder af atleter og trænere i 2016 den olympiske by mætte?

Det var et spørgsmål den berømte kok Massimo Bottura havde i tankerne, da han startede Refettorio Gastromotiva i hjertet af Rio under legene. I et hurtigt konstrueret industrielt skur fyldt med urban kunst, krydsfiner møbler og Grundig hvidevarer, improviserede Massimo og stjernekokke fra hele verden, sunde og lækre måltider til Rio’s hjemløse fra mad, der ellers ville være blevet spildt. Selvom initiativet blev lanceret kun ni måneder før legene, blev kantinen skabt lige i tide, og formåede at lave lækre retter som krydret couscous og Tuscan panzanella.

Refettorio Gastromotiva følger et lignende koncept, som Bottura lanceret i løbet af 2015 World Expo i Milano. Forbavset over madspild ved arrangementet, lancerede Bottura, Reffetorio Ambrosiano under hans non-profit organisation Food For Soul konceptet (som har til formål at fremme den sociale bevidsthed om madspild og sult). Efter begivenhederne fortsatte Refettorio Gastromotiva og Ambrosiano deres gode arbejde, og serverede frokost for offentligheden og tog efterfølgende den overskydende mad, og gav det til mennesker, der måske ellers ville have gået sultne i seng.

Fra Milano til Rio og alt imellem, madspild er klart et globalt problem, og det er værd, at hver enkelt af os at kæmper imod. Alene i EU spildes over 27 millioner tons mad hvert år. Og hvad er løsningen på problemet? Kampen mod madspild og sult begynder derhjemme.

refettorio-gastromotiva-photo-shoot-brazil-rogerio-von-kruger web 162(1)

 

refettorio-gastromotiva-photo-shoot-brazil-rogerio-von-kruger web 267(1)

 

refettorio-gastromotiva-photo-shoot-brazil-rogerio-von-kruger web 283(1)

Men hvem vil hjælpe dig?

Kampen mod sult begynder med respekt, og innovation. Det betyder ikke kun, at ved at investere  i friske og økologiske fødevarer spilder man mindre mad. Bæredygtighed handler om, at forbruge mindre energi og ressourcer – det handler om at spilde mindre. Hvis du nogensinde har spekuleret over, hvorfor så mange af Grundig’s køkkenmaskiner har innovative løsninger, der bevarer og beskytte din mad, er det fordi vi er forpligtet til en “Respekt Food” filosofi. Hos Grundig, mener vi at mennesker skal nyde god mad – og respektere den. Madspild og bæredygtighed driver os til at designe innovative produkter, der sikrer, at dine madrester holder sig friskere i længere tid, alt imens der forbruges færre ressourcer.

Vi kalder FullFresh +, VitaminCare og CustomFresh + – “innovationer”, men hvis du tænker over det er de køleanlægs helte. FullFresh + funktionen holder frugt og grøntsager op til 3 gange friskere ved at opretholde en konstant temperatur og høj luftfugtighed. VitaminCare forbedrer dette yderligere ved naturlige lysforhold, der opretholder fødevarernes C-vitamin indhold. CustomFresh + holder maden kold. Virkelig koldt. I virkeligheden er det kulde, der er den vigtigste faktor i at holde mad frisk, CustomFresh + gør det så godt, at maden forbliver frisk i 3 gange længere end i traditionelle køleskabe!

refettorio-gastromotiva-photo-shoot-brazil-rogerio-von-kruger web 001(2)

Del dit engagement med andre!

Inspireret af ledere som Massimo og støttet af de rigtige innovationer, er det op til hver enkelt af os, at tage del i at bekæmpe madspild derhjemme. Og sprede budskabet! I en digitalt drevet og social verden, hvor billeder af fulde tallerkner med lækker mad hersker, forestil dig hvad brugen af #emptyplate (tomme tallerken) kunne gøre. Ved at dele et billede af din #emptyplate, kan du hjælpe os med at udløse dybere tanker om vores storforbrug af mad, og måske endda starte en bevægelse. En bevægelse, hvor vi Respect Food, tænker madspild og gør en indsats for at forbedre livet for millioner af fattige ved at justere vores fremtidige handlinger indenfor mad.

Så tag et billede og vis os din #emptyplate til andre @grundignordic følgere!

refettorio-gastromotiva-photo-shoot-brazil-rogerio-von-kruger web 240(2)

Gå til toppen