Grundig

Familedag i jordbærets tegn

Ha’ en fantastisk (jordbær) søndag

Slap af i weekenden med sæsonens lækkerier.

Med længere dage, kølige aftener og alt i alt bedre vejr, er slutningen af ​​juni et godt tidspunkt for familien, at komme ud og være aktive på. Og hvilken dag er bedre til det end søndag? Vi har alle masser af ting og aktiviteter i hverdagen, men om søndagen er det helt ok at sige stop, og samle energi til den kommende uge.

Juni er lig med jordbærsæson og det giver derfor god mening, at forkæle familien med de søde lækkerier. De lange forårs-og sommerdage gør de skandinaviske jordbær nogle af verdens bedste, så drag fordel af vores lokale lækkerier med en søndag fuld af jordbær-centreret aktiviteter.

Lørdag eftermiddag

Okay, så dette er ikke en søndagsaktivitet, men du kan jo ikke svælge dig i juni-jordbær om søndagen, hvis du ikke har købt dem om lørdagen! Tag børnene med en tur ud og plukke jordbær på den lokale gård. Det er en sjov måde for børnene at lære om mad. Sørg for at plukke de bedste jordbær. Det er dem der er buttede, velduftende, mørkerøde og fri for hvide og grønne eller mørke pletter.

Kan du ikke vente helt til søndag med at nyde de friskplukkede bær – så lad dem stå fremme ud på køkkenbordet. Jordbær smager uendeligt meget bedre når de har stuetemperatur. Kan du derimod godt vente til søndag, er det bedre, at opbevare dine friskplukkede jordbær i dit Vitamin Care Zone af din Grundig 14620 Fritstående Side-by-side køleskab. Ud over at have den optimale luftfugtighed som i en traditionel grøntsagsskuffen, anvender vitamin Care Zone en blå lysteknologi, der holder produkterne friskere i længere tid. Ved at bibeholde din mad’s naturlige fotosyntese øger det faktisk dets naturlige vitaminindhold.

 

160627_grundig_article_picture_03

Søndag morgen

Når børnene er stået op og har energi, sæt dem til at vaske jordbær og gør klar til en lækker omgang marmelade! Det kan ikke gøres hurtigere, hvis din familie vil have frisk marmelade til søndagens morgenbord med denne opskrift.

Ingredienser:
2 kopper jordbær, renset
100 g sukker
2 spsk frisk citronsaft

Kom jordbærene i en foodprocessor såsom Grundig CH 7280 W foodprocessor, og hak dem groft. Kom sukker og citronsaft i en stor gryde eller stegepande. Bland det hele sammen og  kog ved medium-høj varme. Rør jævnligt i 10 minutter indtil marmeladen har en mere fast konsistens. Kom hele massen i et patent-eller marmeladeglas, og lad det afkøle til stuetemperatur.

Som du kan se, er denne hjemmelavede jordbærsyltetøj ikke ligesom den vores bedstemødre lavede. Dengang var det en process, der kunne tage flere timer og uden børn, da det ofte var et for ´varmt´et arbejde til at lade dem være en del af. Trods den lette opskrift står du efterfølgende tilbage med mindst én alvorlig klæbrig gryde og foodprocessor skål, men disse rengøres let af din Grundig GNU 51040 X  opvaskemaskine. Ved dens All-In-funktion, placerer du bare dit snavsede kogegrej i den nederste kurv, og det hele vasket let og hurtigt.

 

160627_grundig_article_picture_02

Søndag eftermiddag

Undgå søndags sløvhed og få familien ud af sofaen, og ud i skoven, eller i den lokale park til en lang gåtur. Juni er en god tid på året at komme ud i naturen og udforske alle de smukke planter, blomster og dyr, der er unikke for Danmark. Det er en god måde for børnene at brænde energi af og for de voksne at nulstille til den kommende uge.

Når du kommer hjem, så køl ned med en sød og naturlig jordbærispind. Lavet aftenen før med kun 2 kopper jordbær og 100 g sukker, er de en sæsonbestemt nydelse for alle i familien. Lav dem ved at komme jordbær og 75 ml vand i en foodprocessor indtil blandingen er næsten helt pureret – efterlad et par bidder af bær tilbage i blandingen. Hæld halvdelen af ​​blandingen i en skål og puré resten indtil den er helt glat. Bland de 2 pureer sammen og hæld blandingen i isforme eller plastikkrus. Stik pinde ned i massen og stil dem i fryseren i mindst 8 timer.

Søndag aften

Efter en lang sjov dag med familien, afslut aftenen med jordbær både til aftensmad og dessert. Til aftensmad lav en arugula salat toppet med jordbær. Ingredienserne er frisk gedeost, sprød prosciutto, samt ristede frø og nødder. For prikken over i’et, top salaten med en simpel vinaigrette af olivenolie, honning og balsamico eddike. Det er den perfekte søde og syrlige kombination.

Desserten skal helt sikkert heller ikke være kedelig. Gå væk fra den klassiske jordbær med fløde og tag en tur tilbage til 70’erne. Lav fondue! Tag en dåse kondenseret mælk (400 ml) og 200 gram semi-sød chokolade. Kombiner de 2 ingredienser i en gryde og kog dem ved medium varme, indtil alt er smeltet, kombineret og glat. Hæld massen i en skål og voila – dyp de frisk bær i blandingen. God fornøjelse!

Har din familie også en forkærlighed for jordbær? Del et billede af familiens jordbærglæde med os på Instagram og tag os med @grundignordics og inspirerer vores andre følgere.

 

160627_grundig_article_picture_01

Gå til toppen